Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Welcome to my site.

Magnussen ontloopt straf voor onsportief gedrag

zondag, 5 mei, 2024

Kevin Magnussen kende gisteren een frustrerende dag in Miami. De Deense Haas-coureur ontving een vrachtlading aan straffen in de sprintrace, en daar was hij na afloop heel open over. Hij was zo eerlijk, dat de stewards een onderzoek opende naar mogelijk onsportief gedrag. Ze deelden echter geen straffen uit.

Straf Alonso van China blijft staan na right-to-review

zondag, 5 mei, 2024

Nog meer tegenslag voor Fernando Alonso. De tijdstraf en de drie toegevoegde strafpunten na de sprintrace van China worden niet teruggedraaid door de FIA. Aston Martin had namelijk een right to review aangevraagd bij de het autosportorgaan. Aston Martin en de coureur waren het niet eens met de straf van twee weken terug en hoopten [...]

Alonso: "We hadden het moeilijk in Q1 en Q2"

zondag, 5 mei, 2024

De zaterdag in Miami was voor Fernando Alonso om snel te vergeten. De Aston Martin-rijder viel uit in de sprintrace zonder schuld door eigen toedoen en eindigde verrassend als vijftiende in de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag. De kampioen van 2005 en 2006 blikte terug op de tegenvallende sessies. "Het was een teleurstellende dag [...]

Ricciardo beleefde een zaterdag met twee gezichten

zondag, 5 mei, 2024

De big smile was bij Daniel Ricciardo na de sprintrace zaterdag weer terug met een felbevochten vierde plaats in Miami. De VCARB-rijder kon na een stroef begin van 2024 deze flinke opsteker goed gebruiken. Voor de Australiër was het een aantal jaar geleden dat hij zo ver van voren finishte.

Vowles voorspelt onverwachtste prestaties in Monaco

zondag, 5 mei, 2024

Het team van Williams is op een ongelukkige wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. De Britse renstal heeft nog geen WK-punt gepakt, maar ze zijn wel positief gestemd. Teambaas James Vowles ziet genoeg positieve punten en hij denkt zelfs dat zijn team goed kan scoren in Miami en zelfs Monaco.

Uitslag Poll: Veel bezoekers kiezen voor Engels commentaar tijdens Grand Prix

zondag, 5 mei, 2024

Deze week werd bekend dat ViaPlay nog jaren blijft als de F1-uitzendgemachtigde binnen Nederland. De Scandinavische streamingdienst tekende met de FOM – de commerciële rechtenhouder van de koningsklasse – een megadeal van vijf jaar tot en met 2029. Ziggo/Vodafone deed er alles aan om de tv-rechten terug te kopen, maar de Formule 1 houdt vertrouwen in [...]

Hamilton dankbaar: "Q3 halen is positief"

zondag, 5 mei, 2024

Lewis Hamilton kon ook in Miami niet meevechten om de pole position. Er was wel een kleine verbetering te zien, want hij wist het derde kwalificatiegedeelte te bereiken. Hamilton was in ieder geval blij dat het hem lukte om het belangrijke laatste gedeelte van de kwalificatie te bereiken.

Withete Alonso eist gesprek met FIA-president

zondag, 5 mei, 2024

Fernando Alonso kende een frustrerende zaterdag in Miami. De Spanjaard raakte betrokken bij een startcrash in de sprintrace, en zijn kwalificatie mislukte volledig. Alonso was witheet vanwege de situatie in de sprintrace, en hij wil in gesprek gaan met FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Red Bull-kopstuk klaar met Wolff: "Niet gepast"

zondag, 5 mei, 2024

De situatie rondom het team van Red Bull Racing blijft onrustig. Max Verstappen werd afgelopen week weer in verband gebracht met Mercedes, en Toto Wolff heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Verstappens komst wel ziet zitten. Red Bull-kopstuk Oliver Mintzlaff is hier helemaal klaar mee.

Marko trots op Verstappen: "Hij vond de ideale compromis"

zondag, 5 mei, 2024

Max Verstappen greep gisteren de pole position in de kwalificatie in Miami. De Nederlander hield het hoofd koel in en zeer lastige sessie. Helmut Marko was enorm tevreden met dit resultaat, en hij stelt dat Verstappen de ideale compromis wist te vinden.